Brezplačna dostava pri naročilu nad 49,99€

SPOZNAJTE PREDNOSTI PROBIOTIČNIH IZDELKOV ELVIVA

Higienske težave so posledica prisotnosti napačne mikrobiološke flore na površinah, kjer tako prevladujejo škodljive bakterije, virusi in plesni, kar povzroča tudi neprijetne vonjave. Vse to pa ELVIVA izdelki učinkovito odpravljajo.

ELVIVA probiotični izdelki vsebujejo naravne mikroorganizme, ki na očiščenih površinah prevzamejo prostor škodljivim bakterijam in s tem zmanjšajo tveganja za okužbe.

DELOVANJE PROBIOTIKOV

Po nanosu probiotiki ostanejo aktivni na površini (trda površina, tekstil, koža…) in nam zagotavljajo dvoje:

 • Globinsko delovanje: Probiotiki proizvajajo encime, ki prebavljajo organsko nesnago in površino mikroskopsko očistijo. Probiotiki ostanejo neprekinjeno aktivni več dni zapored.
 • Zdrava mikrobiota: Probiotiki so dobre oz. simbiotske bakterije, ki se lahko nahajajo okrog nas (tudi na koži), pri čemer zmanjšujejo tveganja za okužbe, kot je bilo dokazano v kliničnih poskusih (Caselli 2018; PLOS ONE).

Probiotični izdelki za nego z aktivnimi probiotiki so kombinacija okolju prijaznih detergentov, encimov in probiotičnih mikroorganizmov za odstranjevanje površinske umazanije in škodljivega biofilma oz. obloge, zajedene globoko v površino. Tako očiščena površina postane neugodno okolje za škodljive oz. patogene bakterije, zato se posledično zmanjša tudi tveganje za okužbe.

Vsaka umazana površina vsebuje biofilm oz. oblogo, s katero se bakterije zaščitijo pred zunanjim svetom. Takšna obloga je prepredena s strukturo zelo obstojnih organskih spojin (proteini in eksopolisaharidi), kar zagotavlja idealno okolje za uspevanje neželenih patogenih bakterij.

Primerjava: Prisotnost škodljivih (patogenih) mikroorganizmov na površini 45 min po uporabi. Dezinfekcijsko sredstvo na levi in probiotično sredstvo na desni

Uporaba klasičnih in dezinfekcijskih sredstev (kot na primer tudi s klorom) ne uniči biofilma oz. večine patogenih mikroorganizmov, ki živijo znotraj njega. To zmore le narava sama s pomočjo probiotikov, ki lahko dokončno razgradijo tak biofilm. Tako se s površin, ki so bile očiščene s probiotičnimi čistilnimi sredstvi, biofilm odstrani in vzpostavi se zdravo naravno okolje, zaščiteno proti škodljivim bakterijam in virusom.

Prednosti uporabe izdelkov Elviva v primerjavi z ostalimi izdelki

 • Po uporabi izdelkov z aktivnimi probiotiki so površine okrog nas naseljene z neškodljivimi in koristnimi probiotičnimi mikroorganizmi.
 • Probiotični mikroorganizmi zatem ustvarjajo mikrookolje, ugodno zase in obenem neugodno za škodljive bakterije.
 • Novo ustvarjeni pogoji preprečujejo vnovično naseljevanje neželenih miokroorganizmov.
Oglejte si naše izdelke
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaOglej si vse izdelke
   Izračunaj dostavo