Pogosta vprašanja – FAQ
-
Probiotiki v izdelkih Elviva so 100 % varni za vse, tudi za nosečnice in otroke, saj so obogateni s 100 % naravnimi probiotiki in so zaradi tega popolnoma varni.
-
V izdelkih Elviva je najmanj 50 milijonov zdravih probiotikov na ml izdelka.
-
- Izbrani probiotiki specifično zavirajo rast patogenih mikroorganizmov
- Prilagojeni so za delovanje v različnih življenjskih pogojih (aerobni, fakultativno anaerobni, potrebujejo malo hranil…)
- So idealni za naselitev in vzpostavitev zaščite na različnih površinah
- So odporni (sporogeni) in preživijo v težkih pogojih (dolgotrajno skladiščenje)
- Niso škodljivi oz. patogeni (GRAS, FDA skupina 1)
- Nekateri se uporabljajo tudi v humani in veterinarski medicini, kmetijstvu, živilstvu…
-
Rok trajanja izdelkov Elviva je najmanj 2 leti od izdelave in je označen na vsakem izdelku.
-
V izdelkih Elviva ni najdeno:
- po metodi: ISO 22717:2006 Pseudomonas aeruginosa,
- po metodi: ISO 22718:2006 Staphylococcus aureus,
- po metodi: ISO 18416:2007 Candida albicans.
-
Vsi izdelki Elviva izpolnjujejo stroga merila:
- Vsi uporabljeni probiotiki spadajo v varnostni razred ATCC 1 (najvišja varnost)
- Pro oz. prebiotiki so 100% naravni, niso gensko spremenjeni (brez GSO)
- Pro oz. prebiotiki so navedeni na seznamu varnih sestavin Evropske agencije za varnost hrane (EFSA) za predelavo v hrano
- Varnost hrane v skladu z ameriško FDA (status GRAS)
- Opravljeni so bili naslednji uradni varnostni testi OECD:
- OECD 403 Strupenost pri vdihavanju
- OECD 404 Akutno draženje kože / korozija
- OECD 405 Akutno draženje oči / korozija
- OECD 406 Občutek kože
- Prebiotiki in probiotiki izpolnjujejo merila za uporabo v kozmetiki
-
Ne, izdelki Elviva so varni in ne spreminjajo ali ne poškodujejo materiala na katerem so uporabljeni kot tudi ne obarvajo ali razbarvajo tekstila.
-
Ne, vsi izdelki so v skladu z Uredbo (ES) št. 1272/2008 (CLP) in so zdarvju neškodljivi.
-
Vse izdelke Elviva shranjujemo na sobni temperaturi, zaščitene pred sončno svetlobo in jih ne izpostavljamo temperaturam nad + 50°C.